FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpredsjednik Svjetske banke u Vukovaru

Vukovarsko-srijemsku županiju bi trebalo biti uloženododatnih 30 milijuna eura, istaknuto je tijekom današnjeg posjetapotpredsjednika Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Shigeo KatsuaVukovaru.
Vukovar, 2. rujna 2005. (Hina) - Svjetska banka do sada je na područje istočne Hrvatske uložila više od 30 milijuna eura, a kroz tri nova projekta u Vukovarsko-srijemsku županiju bi trebalo biti uloženo dodatnih 30 milijuna eura, istaknuto je tijekom današnjeg posjeta potpredsjednika Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Shigeo Katsua Vukovaru.

Potpredsjednik Katsu, s kojim je bio i ministar financija Ivan Šuker, u Vukovaru je s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, vukovarskim gradonačelnikom Tomislavom Šotom i saborskim zastupnicima s tog područja razgovarao o dosadašnjim projektima te budućoj suradnji Svjetske banke, hrvatske Vlade i lokalne samouprave.

Katsu je korisnim ocijenio prvi projekt obnove istočne Slavonije i Baranje, jer su tim projektom obnovljene mnogobrojne instalacije vezane za vodovod, opskrbu vodom i odvodnju.

"Nedavno smo s Vladom potpisali novi zajam socijalnoga i gospodarskog oporavka koji u sebi ima i komponentu socijalne kohezije. Nadam se da će lokalne zajednice potaknuti nove inicijative za osnivanje novih poduzeća, biznisa koji će također pridonijeti socijalnoj koheziji", rekao je Katsu.

Dodao je da Svjetska banka na tom području želi i suradnju vezano za unutarnje vodne putove, te izrazio nadu da će se provođenje tog projekta pozitivno odraziti na budućnost toga kraja.

Ministar Šuker izrazio je nadu da će 15. rujna ove godine biti odobrena nova sredstva Svjetske banke, te da će se dio sredstava usmjeriti na područje Slavonije, Baranje i Srijema.

Šuker je naveo i kako je u protekloj godini na temelju Zakona o gradu Vukovaru poduzetnicima vraćeno 25 milijuna kuna s osnove isplaćenih sredstava za doprinose novih zaposlenih. "Da smo tih 25 milijuna kuna usmjerili na kvalitetan projekt, siguran sam da bismo danas imali kvalitetnu tvrtku u kojoj bi radilo stotinjak Vukovaraca", rekao je.

Smisao reformi je da se novac iz darovnica Svjetske banke i raznih kredita te državnoga proračuna upotrijebi kvalitetno, za točno ciljane projekte koje su država i lokalna samouprava označile kao generator razvoja na tom području, zaključio je ministar Šuker.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙