FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta s potpredsjednikom Svjetske banke o suradnji na projektu Luke Ploče

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta razgovarao je danas s potpredsjednikomSvjetske banke za Europu i Srednju Aziju Shigeom Katsuom ointenziviranju suradnje i dosadašnjim projektima u izgradnji iodržavanju prometne infrastrukture, priopćeno je iz Ministarstva.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta razgovarao je danas s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Shigeom Katsuom o intenziviranju suradnje i dosadašnjim projektima u izgradnji i održavanju prometne infrastrukture, priopćeno je iz Ministarstva.

U suradnji sa Svjetskom bankom uspješno se provodi Rijeka Gateway projekt usmjeren na modernizaciju riječke luke, te projekt restrukturiranja i modernizacije HŽ-a, a u subotu, 3. rujna Hrvatska i Svjetska banka potpisat će ugovor o predujmu zajma za Projekt integracije i transporta za luku Ploče.

Taj je projekt od regionalnog značaja jer predviđa financiranje projektne dokumentacije za izgradnju kontejnerskog terminala i terminala za rasute terete u luci Ploče, dok istovremeno BiH i Hrvatska počinju s izgradnjom autoceste na koridoru V.c (Ploče - Sarajevo - Osijek - Budimpešta), istaknuo je ministar Kalmeta.

Dodao je da će stavljanje u funkciju željezara i koksara u BiH omogućiti još veći rast prometa, a time i razvoj luke Ploče.

Potpredsjednik Katsu izrazio je želju za nastavkom suradnje u projektima prometne infrastrukture, posebice u održavanju cesta, navodi se u priopćenju.

Potpredsjednik Svjetske banke za Europu i Središnju Aziju Shigeo Katsu od danas do 4. rujna boravi u posjetu Hrvatskoj, a cilj posjeta je prikupljanje informacija o postignućima Hrvatske i izazovima koji stoje pred njom, te razmatranja uloge Svjetske banke u pružanju pomoći hrvatskom planu reformi čiji je cilj uspješno pristupanje Europskoj uniji.

Katsu u Hrvatskoj boravi na poziv predsjednika Vlade Ive Sanadera, a tijekom posjeta susrest će se s premijerom te članovima kabineta.

Osim Zagreba, posjetit će i Vukovar, Luku Ploče i Dubrovnik, gdje će se sastati s lokalnim vlastima te predstavnicima privatnog sektora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙