FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeno predstavništvo Lenova u Hrvatskoj

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Kineska vodeća informatička tvrtkaLenovo predstavila je danas svoje predstavništvo u Hrvatskoj, koje jepočelo s radom početkom kolovoza, a u prvoj godini rada prvenstveno ćebiti usmjereni na prodaju prijenosnih računala i to iz IBM palete, atek bi možda iduće godine na hrvatskom tržištu računala mogli biponuditi i kineska stolna računala.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Kineska vodeća informatička tvrtka Lenovo predstavila je danas svoje predstavništvo u Hrvatskoj, koje je počelo s radom početkom kolovoza, a u prvoj godini rada prvenstveno će biti usmjereni na prodaju prijenosnih računala i to iz IBM palete, a tek bi možda iduće godine na hrvatskom tržištu računala mogli bi ponuditi i kineska stolna računala.

Lenovo želi nastaviti IBM-ov uspjeh na hrvatskom tržištu računala, kazao je na konferenciji za novinare direktor predstavništva Ranko Potkonjak.

Lenovo je, naime, sredinom godine od američkog IBM-a kupio cjelokupno poslovanje u segmentu računala u cijelom svijetu.

U Hrvatskoj je Lenovo preuzeo sve IBM-ove poslovne partnere iz segmenta osobnih računala i imaju preko 300 poslovnih partnera, rekao je Potkonjak.

Lenovo bi, kaže, bio zadovoljan ostvari li u Hrvatskoj nešto veći rast od rasta ukupnog hrvatskog tržišta računala.

Za sada će se, kaže, oslanjati na one segmente u kojima je IBM bio prisutan na domaćem tržištu, a najavljuje i povratak na segment maloprodaje iz kojeg je IBM izašao prije nekoliko godina.

Odgovarajući na pitanje o prodaji kineskih stolnih računala u Hrvatskoj, Potkonjak je kazao da bi ih možda i ponudili u 2006.

Naime, čak 82 posto od ukupne proizvodnje računala Lenova čine baš stolna računala, dok kod IBM-a 60 posto čine prijenosnici, a 40 posto stolna računala.

Lenovo je osnovan 1984. godine, a osnivanje je financirala Kineska akademija znanosti.

Lenovo danas ima 10 tisuća zaposlenih i u Kini drži 27 posto tržišta osobnih računala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙