FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: s tvrtkom Diamant potpisan drugi aneks ugovoru o Primoštenu

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)potpisao je danas s tvrtkom Diamant marina d.o.o., koja je od ljeta2002. većinski vlasnik hotelske tvrtke Primošten, drugi anekstemeljnom ugovoru, kojim se osim poništavanja prvog aneksa iz 2003.,tvrtki Diamant zabranjuje prodavanje nekretnina i raspolaganjedionicama do ispunjenja obveze ulaganja u hotelske objektePrimoštena.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) potpisao je danas s tvrtkom Diamant marina d.o.o., koja je od ljeta 2002. većinski vlasnik hotelske tvrtke Primošten, drugi aneks temeljnom ugovoru, kojim se osim poništavanja prvog aneksa iz 2003., tvrtki Diamant zabranjuje prodavanje nekretnina i raspolaganje dionicama do ispunjenja obveze ulaganja u hotelske objekte Primoštena.

Iako aneksom nisu precizirani rokovi do kada se ulaganje u hotele mora izvršiti, glasnogovornik HFP-a Vedran Kukavica u telefonskom razgovoru je za Hinu istaknuo da ta ulaganja moraju početi čim se stvore prostorno urbanistički uvjeti, odnosno prostorni planovi Primoštena, koji su, kako kaže, u postupku donošenja.

Unatoč obvezi ulaganja u primoštenske hotele, tvrtka Diamant u njih do sada nije ulagala, jer nisu imali građevinske dozvole za ono što žele raditi (podizanje kategorije, a ne samo rekonstrukcija). Dobivanje tih dozvola se također, kaže Kukavica, očekuje s donošenjem novih prostornih planova, kada je Diamant dužan HFP-u dostaviti Program ulaganja u hotele.

Kako bi se ubuduće izbjegle takve situacije HFP se, ističe, ovaj put i dodatno 'zaštitio' traženjem i dobivanjem korporativnog jamstva tvrtke Diamant (u 100-postotnom vlasništvu mađarske tvrtke Dalmacia marina Kft), na iznos preostalih ulaganja u primoštenski hotel Raduča od 1,25 milijuna kuna.

Osim toga, dodaje Kukavica, aneksom je definirana i ugovorna kazna od 10 milijuna kuna za Diamant ako ne izvrše novo-stare obveze ulaganja, dok je dug od 160 milijuna kuna Primoštena prema Diamantu pretvoren u ulog.

Ono što HFP posebno zadovoljava s novim aneksom je, napominje Kukavica, spremnost kupca tj. tvrtke Diamant da hotele u koje do sada nisu ulagali obnove na razinu 4 i 5 zvjezdica, kao i da je sve usuglašeno s Ministarstvom mora, turizma, prometa i rzavitka te Državnim odvjetništvom.

Kukavica podsjeća da je temeljni ugovor kojim je tvrtka Diamant postala vlasnikom 66,82 posto dionica Primoštena s HFP-om potpisan 14. kolovoza 2002. Njime je bilo definirano i da Diamant ima tri godine zabranu prodaje nekretnina iz sastava Primoštena.

S obzirom da taj rok ističe 14. kolovoza ove godine u HFP-u su, zbog neizvršenih obveza ulaganja u hotele, s tvrtkom Diamant nekoliko dana prije isteka toga roka potpisali aneks temeljnom ugovoru.

Time se, ponavlja Kukavica, i van snage stavlja raniji aneks temeljenom ugovoru, potpisan 30. listopada 2003., kojim su se tvrtki Diamant priznala ulaganja u druge objekte, a ne u hotele.

Po podacima HFP-a, Diamant je do sada, mimo ugovora, a u sklopu primoštenske tvrtke, uložila 36 milijuna kuna u marinu Kremnik te 16,5 milijuna kuna u auto-kamp Adriatic. Od hotela su nešto ove godine, kaže Kukavica, obnavljeni hoteli Zora i Slava.

Tvrtka Diamant Marina od kraja travnja ove godine temeljem javnog preuzimanja raspolaže s ukupno 75,39 posto dionica hotelske tvrtke Primošten.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙