FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Panonija prepolovila gubitak

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Osječki cestovni prijevoznik robe,tvrtka Panonija, ostvarila je u prvom polugodištu za 64,02 posto manjigubitak, koji iznosi 527 tisuća kuna, dok je u istom lanjskomrazdoblju tvrtka poslovala sa 1,46 milijuna kuna gubitka, navodi se ufinancijskom izvješću te tvrtke koje je objavila Varaždinska burza.
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Osječki cestovni prijevoznik robe, tvrtka Panonija, ostvarila je u prvom polugodištu za 64,02 posto manji gubitak, koji iznosi 527 tisuća kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju tvrtka poslovala sa 1,46 milijuna kuna gubitka, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke koje je objavila Varaždinska burza.

Ukupni prihodi tvrtke u prvih šest mjeseci ove godine porasli su 3,2 posto na 15,96 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju lani bili 15,46 milijuna kuna. Na prihode od prodaje u zemlji otpada 4,51 milijuna kuna i tu su prihodi u prvom polugodištu manji 17,68 u odnosu na isto lanjsko razdoblje. No, tvrtka je ostvarila rast prihoda od prodaje u inozemstvu za 20,03 posto sa 8,57 milijuna kuna na 10,28 milijuna kuna.

Ukupni rashodi tvrtke smanjeni su 2,57 posto na 16,49 milijuna kuna.

Uprava tvrtke u komentaru izvješća kaže da je prihod niži u odnosu na planirani zbog nedovoljne zaposlenosti kapaciteta i niskih cijena usluga prijevoza koje ne idu u korak s porastom cijena goriva. U strukturi troškova, tvrtki su najveće stavke gorivo, rezervni dijelovi, putarine i naknade za lizing vozila.

Uprava Panonije ističe da tvrtka ima problem likvidnosti zbog neizvjesne naplate utuženih potraživanja u iznosu od 2,20 milijuna kuna. Napominju da imaju pravno riješen određen broj sporova, ali ih ne mogu naplatiti zbog blokade računa.

Najveći pojedinačni dioničar Hypo Alpe Adria Consultants je u promatranom razdoblju otkupio 484 dionice od malih dioničara i sada ima 87,85 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙