FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: predstavnici Županije, gradova i općina o privatizaciji turističkih tvrtaka

RIJEKA,22. kolovoza 2005.(Hina) - Privatizacija turističkih tvrtaka uPrimorsko-goranskoj županiji neće se više moći obavljati bez jasnog ijavnog modela te suglasnosti svih gradova i općina na čijem su tvrtkepodručju, zaključili su na današnjem sastanku predstavnici Županije tegradonačelnici i načelnici općina na čijem su području veliketurističke tvrtke.
RIJEKA,22. kolovoza 2005.(Hina) - Privatizacija turističkih tvrtaka u Primorsko-goranskoj županiji neće se više moći obavljati bez jasnog i javnog modela te suglasnosti svih gradova i općina na čijem su tvrtke području, zaključili su na današnjem sastanku predstavnici Županije te gradonačelnici i načelnici općina na čijem su području velike turističke tvrtke.

Predstavljajući zaključke današnjeg sastanka, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina naveo je da će se u zajedničkom nastupu prema Vladi i nadležnim ministarstvima tražiti i nova procjena portfelja tih tvrtaka, jer je postojeća sačinjena početkom devedesetih kada je vrijednost nekretnina bila znatno niža. Utvrđeno je i da gradovi i općine moraju imati svoje udjele u vlasništvu tih tvrtaka. Time bi se jedinice lokalne samouprave izborile i za pravo sudjelovanja u upravi tvrtaka te se više ništa ne bi događalo bez njihova znanja. Uz to, zaključeno je da se i zaposlenicima mora ponuditi mogućnost sudjelovanja u privatizaciji.

Jedinice lokalne samouprave i Županija osnovat će stručne timove koji će usuglasiti modele privatizacije tvrtaka zajedno s HFP-om, a na razini Županije utemeljit će se tijelo za kontrolu tih postupaka.

Preduvjet provedbe zaključaka je i suglasnost Vlade jer Županija, općine i gradovi nemaju pravnih mogućnosti za samostalnu provedbu, rekao je Komadina.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage i Matulja, te predstavnici gradova Raba i Crikvenice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙