FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U akciji "Ivanovi koraci" prikupljeno 236 tisuća kuna za Ivanovu operaciju

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Nakon petnaest dana danas jeuspješno završena humanitarna akcija "Ivanovi koraci" u kojoj je zaoperaciju i liječenje desetogodišnjeg Ivana Livaje u NjemačkojHrvatski katolički radio prikupio 236 tisuća kuna, priopćio je danasorganizator akcije.
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Nakon petnaest dana danas je uspješno završena humanitarna akcija "Ivanovi koraci" u kojoj je za operaciju i liječenje desetogodišnjeg Ivana Livaje u Njemačkoj Hrvatski katolički radio prikupio 236 tisuća kuna, priopćio je danas organizator akcije.

Hrvatski katolički radio tu je humanitarnu akciju provodio u suradnji s tvrtkom Markot.tel. d.o.o. - 76 tisuća kuna prikupljeno je putem žiroračuna u Zagrebačkoj banci, a 160 tisuća kuna pozivima i slušanjem poruke na broj 060 600 300.

Ivan Livaja dijete je hrvatskog branitelja i dolazi iz obitelji sa šestero djece. Kao posljedica rizične trudnoće i rođenja u 29. tjednu trudnoće dječak je obolio od spastičke diplegije. Da bi mogao prohodati, Ivanu je potrebna operacija s rehabilitacijom. Budući da takve rehabilitacije nema u hrvatskom zdravstvu, operacija i rehabilitacija bit će obavljene u Medicinskom centru Aschau u Njemačkoj.

Troškovi operacije i oko 60 dana rehabilitacije iznose oko 17 tisuća eura. Kako je u akciji prikupljeno više od potrebnog iznosa, tim će se novcem platiti boravak jednog od roditelja koji će uz Ivana biti u Njemačkoj, ali i pomoći nove akcije koje priprema Hrvatski katolički radio.

Hrvatski katolički radio zahvaljuje svima koji su poduprli akciju - darovateljima, medijima i tvrtki Markot.tel koja se odrekla financijske dobiti s telefona 060 600 300, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙