FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 2. rujna

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak,2. rujna.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 2. rujna.

PAKRAC - Predsjednik Vlade Ivo Sanader posjetit će Pakrac gdje će u Gradskoj vijećnici održati prigodni govor i uručiti predsjedniku pokrajinske Vlade Tirola Herwigu van Staau odličje Red Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića za suradnju u gospodarstvu (u 11,30 sati). Premijer će također obići gradilište kulturnog centra Hrvatski dom i razgledati grad (u 12,30 sati).

VARAŽDINSKE TOPLICE - Otvaranje 3. zdravstveno-savjetodavnog simpozija u organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine. Simpozij će otvoriti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Na Simpoziju će uz više od 100 članova Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida sudjelovati i članovi obitelji, te kao predavači medicinski stručnjaci iz različitih područja medicine (hotel Minerva u 10 sati).

SOLIN - Otvorenje prostorija Općinskog suda u Solinu, što će označiti ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt. Novi Općinski sud bit će smješten u poslovnom prostoru na prvom i drugom katu poslovno prodajnog centra Solin na površini od 650 kvadratnih metara. Sud će se sastojati od četiri sudnice pisarnice i zemljišnoknjižnog odjela te će biti informatički opremljen. U uređenje Općinskog suda u Solinu Ministarstvo pravosuđa je kapitalnim ulaganjem u 2005. investiralo 917 milijuna kuna. (u 11 sati).

ZAGREB - Uoči 10. državnog športskog natjecanja dragovoljca i veterana Domovinskog rata "Zagreb 2005.", potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primit će predstavnike Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, županijskih udruga i udruga grada Zagreba (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 14,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HSP-a o Gospodarskom pojasu i zaštiti hrvatskog suvereniteta u epikontinentalnom pojasu (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 10 sati).

VUKOVAR - Posljednji ispraćaj i pokop identificiranih posmrtnih ostataka hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata Slavka Malančuka. Posmrtni ostaci hrvatskog branitelja ekshumirani su s farme Lovas, a identificirani 24. veljače 2004. na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu (Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u 13 sati).

RIJEKA - Konferencija za novinstvo PGS-a na kojoj će predsjednik stranke Nikola Ivaniš govoriti o graničnim problemima na kopnu i moru između Hrvatske i Slovenije (prostorije PGS-a, Ciottina 19 u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnih hrvatskih sindikata na kojoj će biti predstavljena sindikalna potrošačka košarica za kolovoz (Vodovodna 11 u 10,30 sati).

KARLOVAC - Zagrebačka filharmonija gostuje u Karlovcu. Riječ je o koncertu koji se održava prije odlaska Filharmonije na turneju u Japan. Pod dirigentskom palicom Johannesa Wildnera bit će izvedena djela Sorkočevića, Mendelssohna i Dvoraka (Dom Hrvatske vojske "Zrinski" u 20 sati).

ZAGREB - Dodjela nagrada i zatvaranje 38. PIF-a Međunarodnog festivala kazališta lutaka na kojem je u sedam festivalskih dana na pozornicama Zagrebačkog kazališta lutaka i Komedije izvedeno 20 odabranih predstava. Na festivalu je sudjelovalo 19 kazališnih družina iz 11 država - BiH, Bugarske, Češke, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Rusije, Slovenije, Španjolske, Švedske i Hrvatske. (Zagrebačko kazalište lutaka, u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne-Dubravka Dadić

poslijepodne-Milka Ćurković

navečer-Serđo Obratov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙