FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inicijativa za osnivanje slovenske obalne straže

LJUBLJANA,2. rujna(Hina) - Slovenska nevladina udruga koju vodikoparski odvjetnik Daniel Starman u petak je u priopćenju za javnostpozdravila odluku vlade u Ljubljani o uspostavi ekološke zone uJadranu, te predložila da se osnuje i slovenska obalna straža.
LJUBLJANA,2. rujna(Hina) - Slovenska nevladina udruga koju vodi koparski odvjetnik Daniel Starman u petak je u priopćenju za javnost pozdravila odluku vlade u Ljubljani o uspostavi ekološke zone u Jadranu, te predložila da se osnuje i slovenska obalna straža.

"Obalna bi straža čuvala slovenske teritorijalne vode i ekološku zonu, te osiguravala neometan rad našim ribarima", navodi se u priopćenju Civilne inicijative za pravednu granicu u Istri.

Starman je nekadašnji zastupnik u slovenskom parlamentu koji se od početka 90-ih zauzima za pomorsku orijentaciju i "pravednu granicu" u Istri, a u nekim je civilnim slučajevima zastupao "borca za južnu granicu" Jožka Jorasa, ali i sadašnjeg ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela.

Starman je nekoć bio politički blizak sadašnjem premijeru Janezu Janši, a sada ga dovode u krug simpatizera Slovenske pučke stranke (SLS). To je ministarstvo bilo inicijator i glavni predlagač sporne slovenske ekološke zone u Jadranu, a ministar okoliša i prostora je Janez Podobnik, predsjednik SLS-a.

(Hina) xfl ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙