FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan pregovara s IEA o slanju zaliha nafte u SAD

TOKIO, 2. rujna 2005. (Hina/AP) - Japan pregovara s Međunarodnomagencijom za energetiku (IEA) o mjerama olakšavanja opskrbe gorivomameričke obale Meksičkog zaljeva kao i o mogućem slanju japanskihstrateških naftnih rezervi, kazao je u petak dužnosnik ministarstva trgovine.
TOKIO, 2. rujna 2005. (Hina/AP) - Japan pregovara s Međunarodnom agencijom za energetiku (IEA) o mjerama olakšavanja opskrbe gorivom američke obale Meksičkog zaljeva kao i o mogućem slanju japanskih strateških naftnih rezervi, kazao je u petak dužnosnik ministarstva trgovine.

IEA počela je još u srijedu konzultacije sa svojih 26 članica o slanju dijela njihovih strateških naftnih rezervi SAD-u nakon što je uragan Katrina poharao Meksički zaljev i zaustavio oko 90 posto proizvodnih kapaciteta sirove nafte. Ta regija odgovorna je za 30 posto američke proizvodnje sirove nafte i četvrtinu proizvodnje plina.

Japanska vlada drži 50,99 milijuna kilolitara ili 320,7 milijuna barela rezervi sirove nafte, odnosno ima druge po veličini zalihu nafte u svijetu iza Sjedinjenih Država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙