FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić na festivalu "Zlatne žice Slavonije" u Požegi

POŽEGA, 1. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićvečeras je boravio u Požegi na svečanom otvorenju četverodnevnogglazbenog festivala "Zlatne žice Slavonije", koji se održava podnjegovim pokroviteljstvom.
POŽEGA, 1. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić večeras je boravio u Požegi na svečanom otvorenju četverodnevnog glazbenog festivala "Zlatne žice Slavonije", koji se održava pod njegovim pokroviteljstvom.

Predsjednik je zajedno s požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom sudjelovao u svečanoj povorci, a obraćajući se mnogobrojnim Požežanima pohvalio je njihovu ustrajnost na očuvanju tradicije i organiziranju tog festivala kojemu je i sam bio nazočan više puta, pa i daleke 1969. godine kada je prvi put održan.

"Drago mi je doći u Slavoniju, jer Slavonija voli pjesmu, voli život, a Požega posebno. Bio sam na prvom festivalu i bilo je sjajno, a ovo danas je fascinantno. Zato moramo učiniti sve da se ponovo probudi privreda Slavonije, da se ponovo digne kvaliteta života u njoj jer Slavonija to zaslužuje. Zato je potrebno da 'idemo u regulativu' koja će morati motivirati ulaganje u Slavoniju. Ja se nadam da smo na dobrom putu", rekao je Mesić.

Predsjednik Mesić je u Požegi sudjelovao i u snimanju 33 milenijske fotografije "Najveće Slavonsko kolo". Ugledni hrvatski fotograf Šime Strikomana svojim je objektivom "ulovio" više od tisuću i pol Požežana i gostiju u plesu "tarabana" na otvorenju "Požeške berbe grožđa" s kojom tradicionalno započinje glazbeni festival "Zlatne žice Slavonije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙