FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić uručio promaknuća i pohvale za 23 časnice i časnika Oružanih snaga

ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik i vrhovnizapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić danas je u povodu Danapobjede i domovinske zahvalnosti i 10. obljetnice vojno-redarstveneakcije Oluja svečano uručio promaknuća i pohvale za 23 časnice ičasnika Oružanih snaga.
ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić danas je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja svečano uručio promaknuća i pohvale za 23 časnice i časnika Oružanih snaga.

Predsjednik Mesić je 1. kolovoza donio odluke o dodjeli činova, izvanrednom i redovnom promaknuću te pohvali ukupno 165 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga, a danas je na Pantovčaku uručio promaknuća i pohvale najvišim časnicama i časnicima.

General bojnik Mladen Kruljac izvanredno je promaknut u general pukovnika, a brigadni general Gordan Čačić redovno je promaknut u general bojnika.

Predsjednik Mesić je 12 pukovnika promaknuo u čin brigadira, dok je šestero časnica i časnika dobilo čin poručnice i poručnika.

Zbog ostvarenih natprosječnih rezultata u obavljanju vojne službe, predsjednik je pohvalio dva brigadira i jednog komodora.

Preostalim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga, njih 142, promaknuća i pohvale naknadno će dodijeliti ministar obrane Berislav Rončević.

Prije svečanog uručivanja, predsjednik Mesić u kratkom je obraćanju istaknuo da su promaknuća i pohvale primjer da kvalitetan rad i obavljanje vojnih zadaća ne ostaju nenagrađeni.

Promaknutima i pohvaljenima poručio je da ukazana im čast predstavlja i obvezu da se kvalitetno nose s odgovornošću te tako opravdaju uručeno im priznanje.

"Vi ste budućnost našeg obrambenog sustava, od vas očekujemo puno, ali i sustav mora prepoznati vaše kvalitete", dodao je Mesić, naglasivši da se "nesretne i nespretne okolnosti" zbog kojih se dugo čekalo na promaknuća i pohvale više ne smiju ponavljati.

I ime promaknutih i pohvaljenih časnica i časnika zahvalio se general pukovnik Kruljac, rekavši da ukazana priznanja prihvaćaju kao obvezu da maksimalno odgovorno izvrše sve postavljene im zadaće.

Predsjednika je izvijestio da su završene i posljednje pripreme za sutrašnju svečanu proslavu 10. obljetnice Oluje u Kninu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙