FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Umjesto prodaje, državna imovina na koncesiju

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićizjavio je danas "kako bi bilo prikladnije da se, umjesto prodaje,državna imovina daje na koncesiju".
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas "kako bi bilo prikladnije da se, umjesto prodaje, državna imovina daje na koncesiju".

Moje je čvrsto uvjerenje da je prevelika pogreška napravljena prodajom državne imovine jer mislim da na to nemamo pravo. Zalagat ću se da se zabrani prodaja državne imovine, da se zabrani prodaja poduzeća. Može se samo davati na koncesiju, izjavio je predsjednik Mesić za Hrvatski radio.

"Mislim da se i s Liburnijom to moglo riješiti na taj način", rekao je Mesić.

Predsjednik se zauzeo za najstrožu regulativu. Nema prodaje niti gradske, niti županijske, niti državne imovine, postoji samo koncesija tako da zaštitimo naše potomke od nas samih, rekao je predsjednik Mesić za Hrvatski radio.

Vodstvo Grada Opatije najavilo je da će o problemu prodaje Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH) razgovarati s predsjednikom Mesićem.

Oko 200 osoba sudjelovalo je jučer na prosvjedu u Opatiji na kojem je iskazano neslaganje s odlukom o predaji 84,58 posto dionica Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH) dvama holdinzima. Odlukom Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) državni dug prema DOM holdingu i SN holdingu namirit će se s vlasničkim udjelom HFP-a u LRH-ima. S dionicama LRH-a koje posjeduju otprije, dva holdinga imat će ukupno 92,73 posto dionica LRH-a.

O predaji većinskog paketa dionica Dom hodlingu i SN holdingu ovih se dana negativno očitovalo više stranaka, Primorsko-goranska županijska uprava i opatijska gradska uprava. Opatijsko Gradsko vijeće jučer je na izvanrednoj sjednici donijelo Deklaraciju kojom od Vlade zahtijeva da hitno povuče odluku o nagodbi i predaji većinskog paketa dionica LRH holdinzima Dom i SN.

Vlast u Opatiji obnaša koalicija u kojoj su Nezavisna lista Amira Muzura-HDZ-HSU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙