FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Giusseppe Valotte - novi zapovjednik KFOR-a

PRIŠTINA,1. rujna(Hina) - Talijanski general Giusseppe Valotte učetvrtak je na svečanoj primopredaji u Prištini preuzeo dužnostzapovjednika međunarodnih snaga na Kosovu (KFOR).
PRIŠTINA,1. rujna(Hina) - Talijanski general Giusseppe Valotte u četvrtak je na svečanoj primopredaji u Prištini preuzeo dužnost zapovjednika međunarodnih snaga na Kosovu (KFOR).

Dosadašnji zapovjednik KFOR-a francuski general Yves de Kerambon je u svom oproštajnom govoru naglasio da su suživot i dijalog između zajednica ključ za uspješnu budućnost Kosova.

Valotto je rekao da će njegov glavni izazov na dužnosti biti nastavak procesa povratka povjerenja među ljudima na Kosovu.

Na svečanost su bili i zapovjednik južnog krila NATO-a admiral Harry Ulrich, francuska ministrica obrane Francuske Michele Alliot-Marie i drugi visoki međunarodni i kosovski dužnosnici.

Prvi put nakon dolaska međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu svečanosti primopredaje dužnosti zapovjednika KFOR-a nazočio je i načelnik glavnog stožera Vojske Srbije i Crne Gore, general Dragan Paskaš. Neke udruge kosovskih Albanaca oštro su prosvjedovale zbog njegove nazočnosti na toj ceremoniji, smatrajući da general vojske koja je činila zločine na Kosovu nema što tražiti u toj pokrajini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙