FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijetnje UNMIK-ovom dužnosnicima

međunarodnimmisijama neće "odvratiti pozornost" s pravog puta za budućnostKosova.
Priština,9. kolovoza 2005.(Hina) Prvi zamjenik civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Lawrence Rossin izjavio je da najnovije prijetnje međunarodnim dužnosnicima i Albancima zaposlenim u međunarodnim misijama neće "odvratiti pozornost" s pravog puta za budućnost Kosova.

Samozvana Albanska nacionalna vojska - ANV, na albanskome AKSH, poslala je UNMIK-ovim dužnosnicima i albanskim zaposlenicima pisma u kojima od njih traži da da napuste Kosovo i prestanu raditi u toj misiji, prenijeli su u utorak mediji u Prištini.

Lawrewce Rossin rekao je za prištinski dnevnik na albanskome "Zeri" da je sličnih prijetnji bilo i prije.

"Ipak, mislim da te prijetnje neće odvratiti pozornost građana Kosova, UNMIK-a ni međunarodne zajednice s pravog puta koji vodi prema budućnosti Kosova", dodao je Rossin.

Dnevnik "Zeri" piše da je policija odbila potvrditi je li UNMIK dobio prijeteće pismo od Albanske nacionalne vojske (AKSH).

"Glavni stožer Albanske nacionalne vojske izdaje naredbu UN-ovoj misiji (UNMIK), UNMIK-ovoj policiji i civilnim albanskim strukturama da u najkraćem roku napuste posao, a Albanci koji primaju upute od srpske tajne službe također trebaju napustiti našu domovinu Kosovo", stoji u pismima pronađim na UNMIK-ovim vozilima u Prištini.

Zapovjednik KFOR-a Yves de Kermabon izjavio je da na Kosovu nema organiziranih terorističkih skupina, ali ima kriminalnih, s kojima se treba obračunati policija.

Bivši civilni upravitelj UN-a na Kosovu Michael Steiner proglasio je samozvanu Albansku nacionalnu vojsku terorističkom organizacijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙