FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić posjetio tvrtku Alstom Hrvatska u Karlovcu

KARLOVAC, 1. rujna 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić, nakon današnjeg obilaska proizvodnihpogona karlovačke tvrtke Alstom Hrvatska i prezentacije poslovanja itehnološkog nivoa u proizvodnji energetskih postrojenja, istaknuo jekako je ta tvornica primjer kako se može u uvjetima hrvatskoggospodarstva uspješno poslovati na zahtjevnom svjetskom tržištu.
KARLOVAC, 1. rujna 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, nakon današnjeg obilaska proizvodnih pogona karlovačke tvrtke Alstom Hrvatska i prezentacije poslovanja i tehnološkog nivoa u proizvodnji energetskih postrojenja, istaknuo je kako je ta tvornica primjer kako se može u uvjetima hrvatskog gospodarstva uspješno poslovati na zahtjevnom svjetskom tržištu.

Posebno je izdvojio činjenicu da koncern Alstom svoj nastup na tržištima ne temelji na jeftinoj cijeni rada već na najnovijim tehnologijama i pameti.

U posjeti tvrtki Alstom Hrvatska, koja je 80 posto u vlasništvu stranog kapitala, a dvadeset posto investicijskih holdinga, bio je uz ministra Vukelića i župan Karlovačke županije Ivica Horvat.

Predsjednik uprave Alstom Hrvatska Damir Vranić istaknuo je da Hrvatska elektroprivreda u ukupnom godišnjem prihodu Alstom Hrvatske, koji iznosi oko 24 milijuna eura, participira sa jedva deset posto. To bi moralo i trebalo biti više, kazao je Vranić.

Ministar Vukelić smatra da Alstom treba biti uključen u buduće projekte HEP-a, poput hidroelektrane Lešće, termoelektrana u Sisku i Zagrebu i drugim.

Najavio je da će HEP uskoro predočiti javnosti plan investiranja, "jer ono što je proteklih godina za Hrvatsku bila cestogradnja sada to postaju ulaganja u energetiku, kroz HEP i INA-u". Procjenjuje da će HEP u narednih deset godina biti najveći investitor u Hrvatskoj.

Na upit o poskupljenjima energenata, ministar je kazao da su odobrena manja poskupljenja od traženih.

No, istodobno Vlada očekuje i od HEP-a i od INA-e da racionaliziraju svoje poslovanje, da se posvete svojim slabostima, smanje troškove gdje god to mogu, kazao je Vukelić ocjenjujući da u obje tvrtke ima unutarnjih rezervi te da se tako mogu iznaći sredstva potrebna za daljnja ulaganja.

(Hina) xvhor ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙