FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradsko poglavarstvo o privatizaciji Hotela Makarska

MAKARSKA, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Privatizacija Hotela Makarskad.d., ostvarena prodajom dionica u korist države, bila bi nezakonitapa se Hrvatskom fondu za privatizaciju i Vladi predlaže da seprivatizacija makarske hotelske tvrtke obavi uz participaciju radnika,menadžmenta, građana Makarske i hrvatskih branitelja te Grada čija supotraživanja četiri milijuna i 400 tisuća eura.
MAKARSKA, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Privatizacija Hotela Makarska d.d., ostvarena prodajom dionica u korist države, bila bi nezakonita pa se Hrvatskom fondu za privatizaciju i Vladi predlaže da se privatizacija makarske hotelske tvrtke obavi uz participaciju radnika, menadžmenta, građana Makarske i hrvatskih branitelja te Grada čija su potraživanja četiri milijuna i 400 tisuća eura.

Zaključak je to današnje sjednice Gradskog poglavarstva Makarske upućen Fondu za privatizaciju i Vladi u kojemu se nadalje navodi da bi mogućnost kupnje dionica za radnike, menadžment, makarske građane i hrvatske branitelje trebala biti po diskontnim cijenama.

Grad s potraživanjem većim od četiri milijuna eura koje se temelji na vrijednosti nekretnina upisanih na grad - zemljištu od 32.000 četvornih metara na kojemu su izgrađeni hoteli i potraživanja na temelju gradske rente, sudjelovao bi proporcionalno u dioničkom kapitalu Hotela Makarska d.d., koji iznosi više od 30 milijuna eura.

Makarski hoteli, koji su u zadnjih šest godina uložili u podizanje hotelskog standarda više od 7 milijuna eura, najuspješnija su turistička tvrtka u vlasništvu države te bitna gospodarska i razvojna odrednica grada koju valja sačuvati kao strateški razvojni turistički nukleus, rečeno je na sjednici makarskog Poglavarstva koje ne želi da se slučaj Liburnia hotela iz Opatije ponovi i u Makarskoj.

Na sjednici makarske gradske vlade izneseni su slučajevi provedene privatizacije "Primorja", "Amfore" i "Metalplastike", u kojoj su od nekad vrlo uspješnih tvrtaka ostale samo devastirane strukture s "isisanim" vrijednostima i nezaposlenim radnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙