FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zoran Klarić: dosta dugo sam očekivao smjenu

ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada s prošlotjedne jesjednice predložila Nadzornom odboru Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) das dužnosti predsjednika Uprave te tvrtke opozove Zorana Klarića i nanjegovo mjesto imenuje Juricu Prskala, potvrđeno je danas u VladinuUredu za odnose s javnošću.
ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada s prošlotjedne je sjednice predložila Nadzornom odboru Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) da s dužnosti predsjednika Uprave te tvrtke opozove Zorana Klarića i na njegovo mjesto imenuje Juricu Prskala, potvrđeno je danas u Vladinu Uredu za odnose s javnošću.

Vlada je vlasnik ARZ-a i očekivao sam dosta dugo tu odluku o smjeni, s obzirom da su smijenjeni svi direktori u sličnim tvrtkama u državnom vlasništvu, izjavio je danas Klarić, dodajući da je imao mandat na pet godina, a izdržao je četiri.

Klarić je kazao da je odluku Vlade o tome da Nadzorni odbor ARZ-a pokrene postupak njegove smjene s mjesta predsjednika Uprave toga društva dobio napismeno, te da je odluka kratka i da u njoj nema obrazloženja zbog čega ga se smjenjuje.

Klarić je ocijenio da bi u pogledu njegove smjene problem mogao biti loš tajming, jer ARZ trenutačno pregovara s bankama oko novih kreditnih aranžmana za drugu fazu dogradnje (u puni profil) autoceste Rijeka - Zagreb, vrijedne 250 milijuna eura.

Oko 80 posto tih pregovora je gotovo, pa bi, kaže, problem moglo biti to što je u zadnja tri mjeseca, kompletna uprava te tvrtke smijenjena, pa će trebati vremena da se novi ljudi uvedu u srž stvari.

Odluku o samoj smjeni Klarića s mjesta predsjednika Uprave ARZ-a treba donijeti Nadzorni odbor na čijem je čelu državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Vladimir Vranković.

Vranković je, kako se doznaje u Ministarstvu gospodarstva, trenutno na godišnjem odmoru s kojega bi se trebao vratiti za nešto više od desetak dana.

Uz Vrankovića u Nadzornom odboru Autoceste Zagreb-Rijeka su i Miro Škagatić (zamjenik predsjednika), te članovi Rudolf Grubišić, Luka Matijević, te Mladen Efendić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙