FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poglavarstvo Primorsko-goranske županije: dionice LRH vratiti u državni portfelj

RIJEKA,25. kolovoza 2005.(Hina) - Poglavarstvo Primorsko-goranskežupanije na današnjoj je sjednici nakon rasprave o privatizacijikvarnerskih turističkih tvrtaka donijelo zaključak da Vlada, nakonpovlačenja suglasnosti za sklapanje nagodbe sa SN holdingom i Domholdingom o vlasništvu nad Liburnija Rivijera Hotelima (LRH), poduzmesve pravne radnje kako bi se dionice te tvrtke vratile u državniportfelj, odnosno u HFP.
RIJEKA,25. kolovoza 2005.(Hina) - Poglavarstvo Primorsko-goranske županije na današnjoj je sjednici nakon rasprave o privatizaciji kvarnerskih turističkih tvrtaka donijelo zaključak da Vlada, nakon povlačenja suglasnosti za sklapanje nagodbe sa SN holdingom i Dom holdingom o vlasništvu nad Liburnija Rivijera Hotelima (LRH), poduzme sve pravne radnje kako bi se dionice te tvrtke vratile u državni portfelj, odnosno u HFP.

Poglavarstvo je zaključilo da se LRH, Imperijal s Raba i crikvenički Jadran ne mogu privatizirati bez sudjelovanja i suglasnosti jedinica lokalne i područne samouprave na čijem se području nalaze. Tim je jedinicama predloženo da osnuju posebne stručne radne skupine koje će za svaku tvrtku napraviti pravnu i gospodarsku snimku stanja i izraditi prijedlog modela privatizacije.

Poglavarstvo je odlučilo osnovati i povjerenstvo za praćenje provedbe privatizacije tih tvrtaka, a u kojem će biti predstavnici Primorsko-goranske županije i jedinica lokalne samouprave.

U raspravi je istaknuto da je model privatizacije rapskog Imperijala dobar te da treba služiti kao primjer ostalima. Taj je model izrađen 2002. i još se dorađuje kako bi do konca godine bio upućen HFP-u na prihvaćanje.

Po tom modelu, tvrtka se dijeli na dva dijela. Manji bi dio pripao državi, koja bi ga zatim privatizirala, a od većeg dijela bi se sačinila nova tvrtka u kojoj bi 80 posto vlasništva imao Grad Rab, menadžment tvrtke i radnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙