FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija izdvaja više od pet milijuna eura za cjepiva protiv ptičje gripe

RIM, 1. rujna 2005. (Hina/AR) - Talijansko ministarstvo zdravljaizdvojit će 5,4 milijuna eura za 36 milijuna cjepiva protiv ptičjegripe i već je potpisan ugovor s trima velikim farmaceutskim tvrtkamaza proizvodnju cjepiva do 2010. godine, piše u četvrtak Corriere dellaSera.
RIM, 1. rujna 2005. (Hina/AR) - Talijansko ministarstvo zdravlja izdvojit će 5,4 milijuna eura za 36 milijuna cjepiva protiv ptičje gripe i već je potpisan ugovor s trima velikim farmaceutskim tvrtkama za proizvodnju cjepiva do 2010. godine, piše u četvrtak Corriere della Sera.

Nakon jučerašnje najave direktora odjela FAO-a (Organizacije za poljodjelstvo i prehranu UN-a sa sjedištem u Rimu) za zaštitu zdravlja životinja Samuela Jutzija, da bi se ptičja gripa mogla proširiti i u zapadnoeuropske zemlje, Italija je objavila kako je već pokrenula plan obrane od zaraze. Talijanski ministar zdravlja Francesco Storace obznanio je da se u Italiji uvodi obvezno etiketiranje peradi, kao što je uvedeno za govedinu poslije pojave bolesti kravljeg ludila, odnosno za svaki komad mesa će se morati točno navesti njegovo podrijetlo.

U Italiji bi se virus ptičje gripe mogao pojaviti u proljeće s početkom migracija ptica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙