FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Protokol o suradnji u sportu između Hrvatske i Slovenije

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti uMinistarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas je potpisan Protokolo suradnji u sportu za razdoblje 2005. do 2009. godine izmeđuMinistarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske iMinistarstva obrazovanja i sporta Republike Slovenije.
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas je potpisan Protokol o suradnji u sportu za razdoblje 2005. do 2009. godine između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i sporta Republike Slovenije.

Protokol su potpisali ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH Dragan Primorac i ministar obrazovanja i sporta Republike Slovenije Milan Zver.

Prema Protokolu dvije će države poticati i razvijati suradnju na području sporta preko vladinih i ne vladinih udruga, na temelju jednakosti i neovisnosti na obostranu korist. Suradnja se odnosi kako na vrhunski, tako i na sport u školama, rekreaciju, te sportske aktivnosti invalidnih osoba.

"Izuzetno sam zadovoljan potpisivanjem ovog sporazuma, koji se pripremao već duže vrijeme. Hrvatska i Slovenija imaju puno dodirnih točaka, a samo jedna od njih je sport, ali ja sam iskoristio ovu prigodu da sa mojim kolegom iz Slovenije razgovaram i o procesima obrazovanja," rekao je ministar Primorac.

Temeljem potpisanog dokumenta Hrvatska i Slovenija surađivati će u borbi protiv dopinga i nasilja u sportu, znanstvenom istraživanju na području sporta, razmjeni trenera, sportskih pedagoga, znanstvenika i stručnjaka s područja sporta.

"Iako u Sloveniji imamo Zakon o sportu neke njegove odrednice morati ćemo uskoro mijenjati, pa su nam u tom pogledu bila značajna informacije i rješenja koja će se naću u hrvatskom zakonu o sportu, a interesantna su nam i neka riješenja Hrvatske u novom sustavu reforme srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja," rekao je ministar Zver.

Dragan Primorac najavio je da će se Zakon o sportu za petnaestak dana naći pred Vladom RH, poslije čega slijedi upućivanje u redovnu saborsku proceduru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙