FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Djeca ugrožena bolestima u siromašnoj južnoj Italiji

RIM, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Kad bi južna Italija bila neovisnadržava, ona bi bila najsiromašnija u čitavoj Europi, odnosno imala bivišu stopu siromaštva od bilo koje druge zemlje članice Europskeunije, zbog čega su djeca u tom dijelu Italije posebno ugroženabolestima.
RIM, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Kad bi južna Italija bila neovisna država, ona bi bila najsiromašnija u čitavoj Europi, odnosno imala bi višu stopu siromaštva od bilo koje druge zemlje članice Europske unije, zbog čega su djeca u tom dijelu Italije posebno ugrožena bolestima.

U časopisu PLoS Medicine Maurizio Bonati i Rita Campi s milanskog Instituta za farmakološka istraživanja Mario Negri zaključili su da su djeca u južnoj Italiji izložena velikom riziku.

Neonatalna smrtnost je četiri puta viša na jugu gdje nedostaje prenatalna skrb i bolnice, iako je demografska slika mnogo pozitivnija nego na sjeveru, zaključili su Bonati i Campi, tražeći od vlade da poduzme akcije kako bi se smanjile te razlike između sjevera i juga i poboljšale zdravstvene i obrazovne usluge.

"Uspoređujući s ostatkom Europe, pristup Italije da osigura zdravlje svoje djece nije ohrabrujući", zaključuje se u studiji.

Više od trećine od 20.7 milijuna ljudi koji žive u južnoj Italiji je siromašno odnosno zarađuje manje od 521 eura mjesečno, a dvije trećine njih su izrazito siromašni. Nezaposlenost mladih je na primjer 65,2 posto u južnoj regiji Calabria, za razliku od sjeverne Alto Adige gdje je 7.1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙