FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italiji milijardu eura manje od turizma

RIM, 1. rujna 2005. (Hina/AR) - Italija je u srpnju i kolovozu ovegodine od turizma zaradila milijardu eura manje nego u istim mjesecimaprošle godine, objavio je savez talijanskih hotelijera Federalberghi,a list Corriere della Sera piše u četvrtak kako je "talijanski turizamgotovo pred stečajem".
RIM, 1. rujna 2005. (Hina/AR) - Italija je u srpnju i kolovozu ove godine od turizma zaradila milijardu eura manje nego u istim mjesecima prošle godine, objavio je savez talijanskih hotelijera Federalberghi, a list Corriere della Sera piše u četvrtak kako je "talijanski turizam gotovo pred stečajem".

"Naša bilanca je nalik na zdravstveni karton bolesnika", rekao je predsjednik nacionalne udruge hotelijera Bernabo Bocca. Ujedno je optužio i talijanske političare za nemar prema turizmu jer već "15 godina ne postoji ministarstvo turizma, a 69,5 posto Talijana smatra da je ono potrebno. Nužne su hitne mjere", rekao je Bocca listu Corriere della Sera.

Ove godine je 50 posto Talijana otišlo na odmor u srpnju i kolovozu, što je i više od predviđanja (računalo se da će samo 48 posto Talijana biti na odmoru), ali su trošili manje (800 eura umjesto 850 eura po glavi) i bili su kraće u ljetovalištima (8 dana umjesto 12 dana koliko su računali hotelijeri).

Njemačkih je turista ove godine bilo za 20 posto manje u odnosu na prošlu godinu, a talijanske turističke agencije predviđaju da će im dobit biti oko pet posto manja u odnosu na prošlu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙