FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Bugarskoj rast prihoda od turizma

SOFIJA, 12. kolovoza 2005. (Hina/BTA) - Bugarski prihodi od stranihturista dosegnuli su do kraja srpnja 706 milijuna bugarskih leva (okotri milijarde kuna), što je za 9,2 posto više nego u istom razdobljuprošle godine, pokazuju podaci bugarske središnje banke.
SOFIJA, 12. kolovoza 2005. (Hina/BTA) - Bugarski prihodi od stranih turista dosegnuli su do kraja srpnja 706 milijuna bugarskih leva (oko tri milijarde kuna), što je za 9,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci bugarske središnje banke.

Ti podaci objavljeni su u vrijeme kada raste bojazan da će ove godine opsežni građevinski radovi i loša infrastruktura naštetiti bugarskom turizmu.

Rezervirano je gotovo 100 posto smještajnih kapaciteta u velikim mjestima uz more. Turisti iz Europske Unije čine više od polovine od 2,7 milijuna inozemnih turista koji su do kraja srpnja posjetili Bugarsku.

Broj britanskih turista povećan je za 42 posto u odnosu na lani, španjolskih za 38 posto, a skandinavskih za 30 posto. Trend povećanja vidljiv je i kod turista iz novih zemalja članica EU, pa je tako broj Poljaka koji su posjetili Bugarsku porastao za 16 posto, a Čeha za 12,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙