FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenske ugostitelje uništava lažni seoski turizam

LJUBLJANA,10. kolovoza(Hina) - Slovenski ugostitelji žale se nanelojalnu konkurenciju i tvrde kako se broj gostionica u zemlji uzadnje četiri godine smanjio čak 40 posto, a jedan od razloga, kakoističu, jest lažni seoski turizam.
LJUBLJANA,10. kolovoza(Hina) - Slovenski ugostitelji žale se na nelojalnu konkurenciju i tvrde kako se broj gostionica u zemlji u zadnje četiri godine smanjio čak 40 posto, a jedan od razloga, kako ističu, jest lažni seoski turizam.

Razlog, dakle, nije ulazak u Europsku uniju, što je pomodni izgovor za nezadovoljstvo gospodarskih krugova u zadnjih godinu dana, nego pružanje ugostiteljskih usluga u sklopu sportskih društava te seoska turistička ponuda.

"Podupiremo seoski turizam kao dopunu turističkoj ponudi, ali oni se bave svim i svačim umjesto da prodaju hranu i piće koje su sami proizveli", rekao je u srijedu Drago Delalut iz Sekcije za ugostiteljstvo i turizam nakon sastanka s vladinim predstavnicima na kojemu je zatražena prilagodba zakona koji se odnose na tu djelatnost.

"Na nelojalnu konkurenciju upozoravamo već nekoliko godina, ali nam sadašnja vlada nudi veću potporu. U poslu se moramo pridržavati čak 112 propisa, a mnoga društva koja se bave turizmom ne potpadaju ni pod kakav zakon. Kad ih inspektori zbog nepravilnosti zatvore, ona samo promijene ime", tvrdi predsjednik Sekcije slovenskih ugostitelja pri Obrtničkoj komori Jože Kotnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙