FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priebke vraćen u rimski zatvor

RIM, 12. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Bivši nacistički časnik ErichPriebke (92), osuđen u Italiji na doživotni zatvor, prekinuo je upetak boravak u vili na jezeru Maggiore na sjeveru Italije i vratio seu rimski zatvor.
RIM, 12. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Bivši nacistički časnik Erich Priebke (92), osuđen u Italiji na doživotni zatvor, prekinuo je u petak boravak u vili na jezeru Maggiore na sjeveru Italije i vratio se u rimski zatvor.

U pratnji snaga sigurnosti, Priebke je napustio mjesto Caldana di Besozzo, na jezeru Maggiore, i kuću prijatelja slikara Dietricha Biecklera u kojoj je trebao, uz dozvolu suda, provesti nekoliko dana odmora.

Bivši SS-ovac Priebke, osuđen 1998. u Rimu zbog strijeljanja 335 talijanskih civila, među kojima je bilo i mnogo Židova, u ožujku 1944. godine u znak odmazde za ubojstvo 33 njemačka vojnika, prekinuo je odmor zbog političkih prosvjeda koji su izbili zbog njegovog izlaska iz zatvora.

Za komuniste riječ je o "skandaloznom odmoru", iako ga je odobrio sud, a Nacionalna udruga talijanskih partizana (ANPI) govori o "sramoti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙