FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolone na autocesti Venecija-Trst

RIM, 13. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Kilometarske kolone stvorile su seu subotu na autocesti Venecija-Trst prema granici sa Slovenijom, jerstotine tisuća Talijana namjeravaju provesti ferragosto u Hrvatskoj.
RIM, 13. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Kilometarske kolone stvorile su se u subotu na autocesti Venecija-Trst prema granici sa Slovenijom, jer stotine tisuća Talijana namjeravaju provesti ferragosto u Hrvatskoj.

"Oko 14 kilometara je red na izlasku s autoceste Mestre-Villabona u smjeru Trsta. Već od ranoga jutra u subotu stvorene su kolone zbog velikog prometa prema ljetovalištima u regijama Veneto, Friuli Venezia Giulia, kao i prema Hrvatskoj i Sloveniji. Već u sedam sati ujutro kolone su bile do 10 km, a najduža se stvorile oko podneva od 22 kilometra", stoji u izvješću talijanskog autocestovnog poduzeća.

Prometna policija iz Trsta objavila je da su stvorene kilometarske kolone, više od 5 km, prema glavnim talijansko-slovenskim graničnim prijelazima (Rabuiese, Muggia, Pese i Fernetti) u pravcu "Slovenije i istarske obale Hrvatske".

Na talijanskim autocestama se predviđa prolazak oko osam milijuna automobila.

Usto, na talijanske se autoceste vratio problem bacanja kamenja s nadvožnjaka koji je nastao prije nekoliko godina. U subotu je na srednju traku Autostrade del Sole bačen 41 kg težak kamen koji je pogodio automobil i ubio vozača Natalea Gioffrea (46) iz Messine i ranio njegova 15-godišnjeg sina Francesca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙