FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IEA konzultira članice oko puštanja strateških rezervi goriva na globalno tržište

BEČ, 1. rujna 2005. (Hina/AP) - Dužnosnici Međunarodne agencije zaenergetiku (IEA) objavili su da je ta organizacija započelakonzultacije sa članicama o puštanju zaliha benzina i lož-ulja podkontrolom europskih vlada na globalno tržište.
BEČ, 1. rujna 2005. (Hina/AP) - Dužnosnici Međunarodne agencije za energetiku (IEA) objavili su da je ta organizacija započela konzultacije sa članicama o puštanju zaliha benzina i lož-ulja pod kontrolom europskih vlada na globalno tržište.

Ta agencija sa sjedištem u Parizu nadgleda energetsku situaciju u najbogatijim zemljama svijeta a sada razmatra kako bi se moglo spriječiti prelijevanje nestašice sirove nafte i derivata iz SAD-a u Europu nakon razornih posljedica koje je uragan Katrina ostavio za sobom u Meksičkom zaljevu.

Čelnik IEA Claude Mandil objavio je da je agencija po potrebi spremna primijeniti plan za hitne slučajeve, koji podrazumijeva da njezinih 26 članica na globalno tržište pusti dio svojih strateških zaliha goriva.

"Zasad je globalni odgovor zasigurno preuranjen, prvo moramo procijeniti visinu šteta od Katrine, što će se moći tek za nekoliko dana", izjavio je Mandil.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙