FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak: Uz Sonju Antičević optuženo još osam osoba

ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Američka komisija za zaštituburzovnog poslovanja (SEC) zbog nezakonitog mešetarenja dionicamatvrtke Reebok proširila je optužnicu protiv Omišanke Sonje Antičevićna još osam osoba, izvješćuje hrvatski tisak u izdanjima od subote.
ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Američka komisija za zaštitu burzovnog poslovanja (SEC) zbog nezakonitog mešetarenja dionicama tvrtke Reebok proširila je optužnicu protiv Omišanke Sonje Antičević na još osam osoba, izvješćuje hrvatski tisak u izdanjima od subote.

Uz Sonju Antičević, optuženu da je stekla protupravnu korist trgujući dionicama Reeboka na temelju povlaštenih informacija, komisija iz SAD-a optužila je još dvojicu Zagrepčana Zorana Šormaza i Iliju Borca, Pericu Lopandića iz Njemačke, Moniku Vujović, Elvisa Santanu i Henryja Siegela iz SAD-a, nećaka Sonje Antičević Davida Pajčina, bivšeg brokera te još jednu osobu iz Austrije čiji identitet nije poznat.

Na ročištu pred sudom u New Yorku u četvrtak 18. kolovoza optužena Sonja Antičević nije se pojavila, a novo je ročište zakazano za 1. rujna. Jutarnji list navodi kako je američka komisija za zaštitu burzovnog poslovanja spremna Sonju Antičević saslušati i u Hrvatskoj.

Večernji list prenosi izjavu odvjetnika Ante Madunića da će svojoj klijentici preporučiti da ne daje izjave. "Što se tiče suđenja pristajemo ako će se održati na nekom od hrvatskih sudova", rekao je Madunić za Večernji list.

Jutarnji list prenosi izjavu optuženog Zagrepčana Ilije Borce, vozača u Gradskom poglavarstvu, da ne poznaje niti jednog od ostalih optuženika te da nikada nije trgovao dionicama. Vjesnik pak navodi kako SEC ima dokaze da su svi optuženi međusobno komunicirali. Prema Vjesniku, mozak operacije bio je nećak Sonje Antičević i bivši broker Pajčin, a novac za kupnju spornih opcija i samih dionica doznačen je iz SAD-a.

Kako prenosi Jutarnji list, američka komisija je procijenila da su Borac i Šormaz, ili osobe koje su otvorile računa na njihovo ime, burzovnim mešetarenjem tijekom preuzimanja tvrtke Reebok od strane Adidasa zaradili po 693.345 dolara i 535.610 dolara, a ukupno je u SAD-u blokirano više od šest milijuna dolara zarađenih spornom trgovinom opcijama i dionicama Reeboka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙