FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragan Čavić: Karadžić se mora predati, inače će biti uhićen

BANJA LUKA, 1. kolovoza 2005. (Hin/AFP) - Predsjednik Republike Srpske(RS) Dragan Čavić izjavio je u ponedjeljak da se haški bjegunacRadovan Karadžić mora predati jer će u suprotnom biti uhićen.
BANJA LUKA, 1. kolovoza 2005. (Hin/AFP) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Dragan Čavić izjavio je u ponedjeljak da se haški bjegunac Radovan Karadžić mora predati jer će u suprotnom biti uhićen.

"Pitam sve: postoji li alternativa? Radovan Karadžić se mora predati, a ako to ne učini, bit će uhićen", rekao je Čavić novinarima.

"Mnogi misle da je to nepravedno, ali je sigurno da imamo ozbiljan problem koji bi mogao postati još teži i dovesti od još jačih pritisaka na Republiku Srpsku", nastavio je.

Ova je Čavićeva izjava uslijedila nekoliko dana nakon što je Liljana Karadžić, supruga ratnog političkog šefa bosanskih Srba, pozvala svoga supruga na predaju.

Vlada RS je pozdravila taj njezin prošlotjedni poziv i nazvala ga "hrabrim djelom".

Radovan Karadžić (60) u bijegu je od 1997., dvije godine nakon što ga je Haški sud optužio za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti tijekom rata u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙