FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OHR osuđuje izjavu premijera RS o Srebrenici

SARAJEVO,2. kolovoza 2005.(Hina) - Ured visokog predstavnika za Bosnu iHercegovinu (OHR) smatra zabrinjavajućim izjave premijera RepublikeSrpske Pere Bukejlovića kojima se ponovno pokušava dovesti u pitanjebroj Bošnjaka koji su u srpnju 1995. godine ubijeni na područjuSrebrenice, izjavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik OHR-a KevinSullivan.
SARAJEVO,2. kolovoza 2005.(Hina) - Ured visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR) smatra zabrinjavajućim izjave premijera Republike Srpske Pere Bukejlovića kojima se ponovno pokušava dovesti u pitanje broj Bošnjaka koji su u srpnju 1995. godine ubijeni na području Srebrenice, izjavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik OHR-a Kevin Sullivan.

Komentirajući Bukejlovićevu izjavu što su je početkom tjedna objavile beogradske "Večernje novosti", u kojoj je istaknuo kako Vlada RS "nikada nije prihvatila da je u Srebrenici ubijeno osam tisuća Bošnjaka", Sullivan je izjavio novinarima kako je odavno potvrđeno da je vojska bosanskih Srba počinila ubojstva takvih razmjera.

Podsjetio je da je Vlada RS u listopadu 2004. godine prihvatila izvješće posebnog povjerenstva koje je istraživalo događaje u Srebrenici u srpnju 1995. godine.

"Prihvaćanjem tog izvješća Vlada RS priznala je odgovornost za pokolj sedam do osam tisuća Bošnjaka", rekao je glasnogovornik OHR-a dodajući kako zabrinjava to što premijer ne zna za zaključke što ih je prihvatila Vlada kojoj je na čelu.

Bukejlović je sadržaj tog izvješća relativizirao, ističući kako je ono navodno samo potvrdilo popis koji upućuje na mogući broj žrtava.

"Čini se da Bukejlović nije shvatio da je vrijeme poricanja prošlo... Samo nečasni mogu bježati od istine poricanjem onoga što se dogodilo", rekao je Sullivan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙