FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA u Siriji potpisala ugovor o prodaji plina

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Industrija nafte INA potpisala jesa sirijskom partnerom dugoročni ugovor o prodaji plina sirijskojnaftnoj i plinskoj kompaniji, priopćeno je danas iz INA-e.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Industrija nafte INA potpisala je sa sirijskom partnerom dugoročni ugovor o prodaji plina sirijskoj naftnoj i plinskoj kompaniji, priopćeno je danas iz INA-e.

Riječ je o plinu iz istraživačkog bloka Hayan sjeveroistočno od Damaska, veličine oko 5 tisuća četvornih kilometara, čiji je INA stopostotni koncesionar.

Kako je priopćeno iz Ine, potpisivanjem ugovora započinje zajednički rad INE i dviju sirijskih tvrtki - Syrian Petroleum Company i Syrian Gas Company - na razradi otkrivenih ležišta nafte i plina.

U planu je i izgradnja plinske stanice, 50 kilometara sjeverozapadno od grada Palmyre, koja će omogućiti proizvodnju oko 3 milijuna prostornih metara plina na dan.

Sporazum je potpisan jučer u Damasku, a potpisali su ga predsjednik Uprave INA-e Tomislav Dragičević i član Uprave Mirko Zelić, a sa sirijske strane direktori Ahmad Mualla i Ali Abbas. Ugovor je potvrđen potpisom sirijskog ministra nafte Ibrahima Haddada, navode iz Ine.

INA je bogate zalihe ugljikovodika u sklopu koncesije Hayan potvrdila u svibnju prošle godine kada je sirijskim vlastima predala dokumente o komercijalnosti otkrića plina i kondenzata u polju Jihar. Prema procjenama, na tom se polju očekuje više od 15 milijardi prostornih metara plina i kondenzata.

Uz polje Jihar, INA istražuje i na ostala dva polja u sklopu Hayana - Palmyri i Al Mahru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙