FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran traži suradnju Sirije protiv američkog pritiska

TEHERAN, 7. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Novi iranski predsjednikMahmud Ahmadinedžad pozvao je u nedjelju Siriju na jačanje suradnjezbog američkog pritiska na obje države.
TEHERAN, 7. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Novi iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad pozvao je u nedjelju Siriju na jačanje suradnje zbog američkog pritiska na obje države.

"Postojanje zajedničkih prijetnji traži veću suradnju između Teherana i Damaska", rekao je Ahmadinedžad na zajedničkoj novinskoj konferenciji sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom.

Asad je prvi strani čelnik koji je posjetio novog predsjednika Islamske Republike, vjerskog konzervativca koji je prisegnuo u subotu nakon neočekivane izborne pobjede u lipnju.

"Ne postoji granica za suradnju Irana i Sirije... Jačanje veza može zaštititi Bliski istok od mogućih agresija", rekao je.

Sjedinjene Države optužuju Teheran i Damask, saveznike u iransko-iračkom ratu osamdesetih godina prošlog stoljeća, da ne ulažu dovoljne napore da spriječe prelaske terorista u Irak, što obje zemlje opovrgavaju.

Washington također optužuje Iran da želi razviti nuklearno oružje, dok Teheran tvrdi da njegov nuklearni program ima isključivo civilne namjene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙