FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela sanacija plina iz prevrnutih cisterni u Deanovcu

ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Danas, nešto poslije podneva počelaje sanacija tekućega plina iz vagonskih cisterni koje su 5. kolovozaiskliznule i prevrnule se u kolodvoru Deanovec kod Ivanić Grada.
ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Danas, nešto poslije podneva počela je sanacija tekućega plina iz vagonskih cisterni koje su 5. kolovoza iskliznule i prevrnule se u kolodvoru Deanovec kod Ivanić Grada.

Plin je zapaljen na baklji montiranoj na kraju cjevovoda oko 200 metara od mjesta prevrtanja cisterni, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica.

Okolno stanovništvo evakuirano je na nekoliko sati, a željeznički promet privremeno je bio obustavljen do 13,20 sati. HŽ navodi da se stanari mogu vratiti u svoje domove.

HŽ navodi da je plin zapaljen uz punu koordinaciju stručnjaka i službi Hrvatskih željeznica te iz poduzeća Crosco, Proplin i INA-Naftaplinova pogona Etan, kao i u suradnji s predstavnicima lokalne samouprave, vatrogasnim postrojbama i pripadnicima MUP-a.

Dio izvanrednih mjera ostat će i dalje na snazi.

Hrvatske željeznice mještanima Deanovca, osobito obiteljima iz nekoliko obiteljskih kuća u neposrednoj blizini kolodvora Deanovec zahvaljuju na iskazanom strpljenju i razumijevanju.

HŽ također navodi da će o daljnjem tijeku sanacije plina iz prevrnutih cisterni izdavati redovita priopćenja.

Kako je prije najavljeno iz HŽ-a, sanacija bi trebala trajati oko 20-ak dana. Prevrnute cisterne bit će odvezene na zagrebački ranžirni kolodvor.

Navečer 5. kolovoza u kolodvoru Deanovec, iskliznule su i prevrnule se tri cisterne s ukupno 120 tona propan-butan plina. Uzroci nesreće još se istražuju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙