FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: U Deanovcu spaljen plin iz prevrnutih cisterni

ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Danas u 9,20 sati spaljeno je svih129.000 litara tekućeg plina propan-butana iz triju vagonskih cisternikoje su 5. kolovoza u nesreći iskliznule i prevrnule se na kolodvoruDeanovec kod Ivanić Grada, priopćile su danas Hrvatske željeznice(HŽ).
ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Danas u 9,20 sati spaljeno je svih 129.000 litara tekućeg plina propan-butana iz triju vagonskih cisterni koje su 5. kolovoza u nesreći iskliznule i prevrnule se na kolodvoru Deanovec kod Ivanić Grada, priopćile su danas Hrvatske željeznice (HŽ).

Hrvatske željeznice podsjećaju da je nakon trodnevnih priprema i izrade sanacijskog plana, sanacija izgaranjem plina na baklji montiranoj na odvodnom cjevovodu počela 11. kolovoza oko podneva i bez prestanka se odvijala idućih 117 sati. Sve to vrijeme nije bilo nikakvih tehničkih poteškoća, a poduzete sigurnosne mjere pokazale su se dostatnima. Nakon završetka te ključne faze sanacije, kojom je otklonjeno 99 posto svih sigurnosnih rizika, danas u 10 sati počelo se s ispuštanjem vode iz cisterni kojom je plin bio stlačivan kako bi se ubrzalo njegovo izgaranje, navodi u priopćenju HŽ.

Ako vremenske prilike ne budu otežavale radove, popravak 370 metara oštećenoga kolosjeka bit će završen do kraja ovoga tjedna, a početkom idućega tjedna ispražnjene cisterne natovarit će se na vagone i prevesti do mjesta gdje će biti detaljno tehnički pregledane i popravljene, priopćo je HŽ.

Istražno povjerenstvo utvrdit će točne uzroke nesreće i o tome obavijestiti javnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙