FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin podržava ulazak Nemačke u Vijeće sigurnosti

MOSKVA, 29. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik VladimirPutin potvrdio je u ponedjeljak da će njegova zemlja podržatikandidaturu Njemačke na mjesto stalne članice Vijeća sigurnostiUjedinjenih naroda, pod uvjetom da reformu o proširenje teorganizacije podrži većima članica organizacije.
MOSKVA, 29. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin potvrdio je u ponedjeljak da će njegova zemlja podržati kandidaturu Njemačke na mjesto stalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, pod uvjetom da reformu o proširenje te organizacije podrži većima članica organizacije.

"Podržat ćemo kandidaturu Njemačke, ali pod uvjetom da bude predložena reforma koju podržava većina članica UN-a", rekao je Putin na konferenciji za novinare u Sočiju nakon razgovora sa šefom talijanske vlade, Silviom Berlusonijem.

Ruski stav u tom pogledu je bitno različit od stava Rima. Italija želi drugačije rješenje koje bi joj omogućilo rotirajuće mjesto stalnog član, čime bi se izbjeglo da se nova mjesta definitivno dodijele nekim zemljama među koje ne pripada.

"Rusija će podržati prijedloge koji budu imali veću podršku svih članova UN-a, jer loše pripremljena odluka može dovesti do podjele u organizaciji", rekao je Putin.

Prihvat Njemačke u Vijeće sigurnosti pokazalo bi da "okrećemo stranicu Drugog svjetskog rata, čime potvrđujemo pomirenje", precizirao je Putin nešto kasnije u neformalnom razgovoru s novinarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙