FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin: Ukrajina za sada neće biti u istočnoj ekonomskoj zoni

MOSKVA, 27. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Ukrajina neće u početkusudjelovati i zajedničkoj ekonomskoj zoni s Rusijom, Kazahstanom iBjelorusijom, izjavio je u subotu ruski predsjednik Vladimir Putinnakon razgovora čelnika tih zemalja u ruskom gradu Kazanu gdje seokupilo 11 predsjednika država nastalih iz bivšeg SSSR-a.
MOSKVA, 27. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Ukrajina neće u početku sudjelovati i zajedničkoj ekonomskoj zoni s Rusijom, Kazahstanom i Bjelorusijom, izjavio je u subotu ruski predsjednik Vladimir Putin nakon razgovora čelnika tih zemalja u ruskom gradu Kazanu gdje se okupilo 11 predsjednika država nastalih iz bivšeg SSSR-a.

Rusija, Kazahstan i Bjelorusija će nastaviti s realizacijom projekta Zajedničkog ekonomskog prostora (CES) iz 2003. i potpisati još 29 sporazuma o uspostavi ekonomske zone do prosinca, najavio je Putin, prenijela je agencija RIA-Novosti. Putin je izjavio da će Ukrajina sporazume potpisati kasnije, "ovisno o promjenama".

Svrgnuti ukrajinski predsjednik Leonid Kučma potpisao je sporazum o pokretanju projekta CES 2003., no njegov nasljednik Viktor Juščenko skloniji je ukrajinskom pridruživanju Europskoj uniji.

Okupljeni čelnici Zajednice neovisnih država u subotu su nazočili proslavi 1000 godina od utemeljenja Kazana, prijestolnice poluautonomne ruske republike Tatarstana. Na svečanosti se u svom govoru ruski predsjednik Putin okupljenima u tom većinski muslimanskom gradu dijelom obratio i na tatarskom istaknuvši da je sklad među vjerskim manjinama jedan od kamena temeljaca ruske stabilnosti.

U Kazanu su se u subotu sastali i predsjednici Armenije i Azerbejdžana Robert Kocharian i Ilham Aliev i gotovo dva sata razgovarali o rješavanju spora oko područja Nagorno-Karabaha, izvijestila je agencija ITAR-TASS.

Predsjednik Rusije i predsjednici bivših sovjetskih republika (osim baltičkih) okupili su se u petak u Kazanu (Volga) kako bi usuglasili paket reformi za Zajednicu Neovisnih Država (ZND), labavi gospodarsko-politički savez država nastalih raspadom SSSR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙