FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VAŽNA OBAVIJEST: ISPRAVAK/DOPUNA VIJESTI HNA3009: "Rusija testirala interkontinentalnu raketu iz Barentsovog mora"

ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA3009 emitiranoj pod naslovom "Rusija testirala interkontinentalnuraketu iz Barentsovog mora" u glavi vijesti riječ "nuklearnom"zamijene riječju "vježbovnom".
ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA3009 emitiranoj pod naslovom "Rusija testirala interkontinentalnu raketu iz Barentsovog mora" u glavi vijesti riječ "nuklearnom" zamijene riječju "vježbovnom".

Ispravljenu i dopunjenu vijest objavljujemo u cijelosti.

MOSKVA, 17. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Ruska podmornica ispalila je u srijedu interkontinentalnu balističku raketu s vježbovnom bojevom glavom iz Barentsova mora prema Dalekom istoku na vojnoj vježbi kojoj je nazočio ruski predsjednik Vladimir Putin.#L#

Raketa RSM-54, po NATO klasifikaciji SS-N-23 "Skiff", lansirana je s nuklearne podmornice "Jekatarinburg" i uspješno je pogodila cilj udaljen 8.000 kilometara na vojnom poligonu Kura na poluotoku Kamčatka, objavili su vojni dužnosnici.

Putin je s krstarice "Petar Veliki" promatrao to lansiranje izvedeno tijekom najopsežnijih vojnih vježbi u vodama Arktika uz sjeverozapadnu obalu Rusije u posljednjih nekoliko godina, na kojima je sudjelovao i nuklearni nosač aviona "Admiral Kuznjecov".

U veljači 2004., dvije podmornice nisu uspjele lansirati interkontinentalne projektile tijekom vojne vježbe koju je također pratio Putin, što je doživljeno kao velika neugodnost, posebno u svjetlu tadašnjih Putinovih obećanja da će obnoviti vojnu moć Rusije.

Tijekom vježbe u utorak, Putin je pet sati letio u nadzvučnom strateškom bombarderu Tu-160, kako bi

lansirao krstareći projektil s vježbovnom bojevom glavom na cilj na sjeveru Rusije.

UREDNIŠTVO HINE

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙