FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija i Poljska za unapređenje odnosa

MOSKVA, 12. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Rusija i Poljska dogovorilesu u petak da će poduzeti određene korake kako bi poboljšale odnosenarušene uličnim nasiljem protiv državljana obiju zemalja, objavio jeKremlj.
MOSKVA, 12. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Rusija i Poljska dogovorile su u petak da će poduzeti određene korake kako bi poboljšale odnose narušene uličnim nasiljem protiv državljana obiju zemalja, objavio je Kremlj.

Dva poljska diplomata i novinar napadnuti su tijekom tjedna u Moskvi nakon što je četvoro ruske djece, od kojih su troje djeca diplomata, pretukla u Varšavi skupina zasad nepoznatih Poljaka, izazvavši ogorčenje u Rusiji.

U priopćenju Kremlja navodi se da su poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski i ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuli u telefonskom razgovoru kako se ti incidenti "ne mogu promatrati izvan konteksta nepovoljne političke atmosfere između dviju zemalja".

Suglasili su se da suradnju "ne smiju određivati strahovi i prosudbe iz prošlosti" i naglasili "potrebu za poduzimanjem koraka za unaprjeđenje bilateralne suradnje".

Poljski predsjednik za napade u Moskvi ranije je rekao kako su bili izravno usmjereni protiv Poljaka i pozvao Putina da osigura sigurnost njegovim sunarodnjacima.

Rusija je bila nezadovoljna poljskom kritikom ruske vojne kampanje u Čečeniji, kao i potporom Poljske prošlogodišnjoj "narančastoj revoluciji" u Ukrajini.

Moskva je objavila da je u tijeku istraga napada na poljske državljane u Moskvi i da su poduzete mjere kako bi se poboljšala sigurnost poljskog veleposlanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙