FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

62-godišnjem učitelju gitare zatvor zbog bludničenja nad učenicama

ZLATAR, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Učitelj gitare Ivan Jeršek (62) izSvetoga Križa Začretja nepravomoćno je osuđen na zlatarskom Općinskomsudu na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog bludničenja nad trimabivšim učenicama.
ZLATAR, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Učitelj gitare Ivan Jeršek (62) iz Svetoga Križa Začretja nepravomoćno je osuđen na zlatarskom Općinskom sudu na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog bludničenja nad trima bivšim učenicama.

Zbog bluda počinjenog nad jednom učenicom dok je još bila dijete osuđen je na godinu i šest mjeseci, za seksualno maltretiranje jedne djevojke na godinu dana, a za jednokratno napastovanje druge maloljetne učenice dobio je šest mjeseci zatvora, te mu je ukupna kazna smanjena za šest mjeseci.

Učitelju Jeršeku, koji je radio u krapinskoj Glazbenoj školi i davao privatne sate u Osnovnoj školi Janka Leskovara u Pregradi, sud je zabranio da sljedećih pet godina podučava gitaru.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost sve do izricanja presude, a osobni podaci oštećenih djevojaka proglašeni su tajnima.

To je prvi slučaj da se u Zagorju za pedofiliju i blud nad maloljetnicima osudi jedan učitelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙