FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Gvatemali najmanje 30 poginulih u zatvorskim obračunima

ESCUINTLA, 16. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 30 pripadnikasuprotstavljenih uličnih bandi je poginulo, a 80 ih je ranjeno uponedjeljak u sukobima po gvatemalskim zatvorima.
ESCUINTLA, 16. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 30 pripadnika suprotstavljenih uličnih bandi je poginulo, a 80 ih je ranjeno u ponedjeljak u sukobima po gvatemalskim zatvorima.

Tijela 18 poginulih već su iznešena iz jednog zatvora u južnom dijelu Gvatemale, među zatvorenicima poznatom pod nazivom "rupa", javili su očevici.

Mnogi od tih zatvorenika su poginuli od ručne granate, ozljeda nožem ili rane od metka.

Nekoliko sati trebalo je stotinama policajaca i vojnika naoružanih automatskim oružjem i suzavcem kako bi situaciju u zatvorima stavili pod kontrolu.

Voditelj zatvorske službe Francisco de la Pena je objavio da je osmoro poginulih i u popravnom domu kod Guatemala City-a, a još po četvoro u dva tamošnja zatvora.

Ulične bande u Srednjoj Americi poznate su po ekstremnom nasilju i međusobnoj borbi do smrti, a zatvorski djelatnici napominju da su neredi u zatvorima nastali kad je prekinut dogovor o nenapadanju između dvije gvatemalske bande.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙