FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suhartovu sinu ponovno smanjena zatvorska kazna

DŽAKARTA, 17. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Tommy Suharto, sin bivšegdiktatora Suharta, osuđen 2002. na 15 godina zatvora jer je naručioubojstvo jednog suca Vrhovnog suda, što je nedavno smanjeno na desetgodina, u srijedu je ponovno pomilovan i kazna mu je smanjena za jošjednu godinu, doznaje se iz službenih izvora.
DŽAKARTA, 17. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Tommy Suharto, sin bivšeg diktatora Suharta, osuđen 2002. na 15 godina zatvora jer je naručio ubojstvo jednog suca Vrhovnog suda, što je nedavno smanjeno na deset godina, u srijedu je ponovno pomilovan i kazna mu je smanjena za još jednu godinu, doznaje se iz službenih izvora.

Kazna Suhartovu sinu smanjena je kao i drugim zatvorenicima u Indoneziji u povodu obilježavanja 60 godina neovisnosti zemlje.

Militantni klerik Abu Bakar Bašir, osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog uloge u bombaškim napadima na Baliju 2002. u kojima je poginulo 202 ljudi, također ima pravo na tu povlasticu i kazna mu je smanjena za četiri i pol mjeseca.

Tommy Suharto u zatvoru je završio jer je naručio ubojstvo jednog suca Vrhovnog suda koji ga je osudio na kaznu zatvora zbog korupcije. Sud u Džakarti osudio ga je pak zbog posjedovanja oružja i pokušaja bijega pred pravdom.

Veliki zaljubljenik u trkaće automobile i casina, Tommy Suharto u očima mnogih Indonežana simbolizirao je korupciju i nepotizam režima svojeg oca, generala Suharta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙