FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marokanac Motassadeq osuđen na sedam godina zatvora

HAMBURG, 19. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Marokanac Mounir el Motassadeqosuđen je u petak na sedam godina zatvora zbog pripadnostiterorističkoj organizaciji, objavio je Prizivni sud u Hamburgu koji muje sudio zbog navodne umiješanosti u napade na SAD 11. rujna 2001.godine.
HAMBURG, 19. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Marokanac Mounir el Motassadeq osuđen je u petak na sedam godina zatvora zbog pripadnosti terorističkoj organizaciji, objavio je Prizivni sud u Hamburgu koji mu je sudio zbog navodne umiješanosti u napade na SAD 11. rujna 2001. godine.

"Optuženi Munir el Motassadeq osuđen je na sedam godina zatvora zbog pripadnosti terorističkoj organizaciji", objavio je Sud po završetku prizivnog postupka i izdao nalog za uhićenjem optuženoga koji se branio sa slobode.

Taj 31-godišnji student elektronike osuđen je u veljači 2003. na maksimalnu kaznu, to jest 15 godina zatvora zbog pripadnosti terorističkoj organizaciji i suučesništva u ubojstvu u napadima na New York i Washington, kad je poginulo više od 3.000 osoba, za što je odgovornost preuzela islamska teroristička skupina al-Qaida.

Ali savezni sud poništio je prošlogodišnju odluku i naredio novi proces ocjenjujući da prava obrane nisu u potpunosti poštivana.

U petak je Sud samo djelomično slijedio zahtjeve Vrhovnog suda koji se izjasnio za maksimalnu kaznu dok je obrana tražila oslobađanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙