FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na skupštini Atlasa o smanjenju temeljnog kapitala

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Dioničari dubrovačke turističkeagencije Atlas trebali bi na glavnoj skupštini, zakazanoj za 5. rujna,donijeti odluku o smanjenju temeljnog kapitala za 50 posto, kao i oupotrebi 1,24 milijuna kuna prošlogodišnje neto dobiti za namirenjegubitaka prenesenih iz prethodnih godina.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Dioničari dubrovačke turističke agencije Atlas trebali bi na glavnoj skupštini, zakazanoj za 5. rujna, donijeti odluku o smanjenju temeljnog kapitala za 50 posto, kao i o upotrebi 1,24 milijuna kuna prošlogodišnje neto dobiti za namirenje gubitaka prenesenih iz prethodnih godina.

Kako se navodi u pozivu za skupštinu Atlasa, koji prenosi Zagrebačka burza, temeljni kapital tog društva, koji sada iznosi 191 milijun kuna prepolovio bi se na 95,5 milijuna kuna, i to na način da se nominalna vrijednost redovitih dionica Atlasa s dosadašnjih 100 kuna smanji na 50 kuna.

U pozivu se navodi kako se smanjenje temeljnog kapitala provodi radi pokrivanja gubitaka prenesenih iz prethodnih godina.

Većinski vlasnik Atlasa je tvrtka Sutivan Investment Anstalt iz Lichtensteina, u čijem je vlasništvu 74,95 posto dionica te turističke agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙