FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Komadina: poništiti odluku o Liburnia hotelima

RIJEKA, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Primorsko-goranski župan ZlatkoKomadina danas je na konferenciji za novinare rekao da bi vladinuodluku o prepuštanju 84,58 posto dionica Liburnia Riviera Hotela d.d.(LRH) dvama holdinzima trebalo poništiti.
RIJEKA, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas je na konferenciji za novinare rekao da bi vladinu odluku o prepuštanju 84,58 posto dionica Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH) dvama holdinzima trebalo poništiti.

U vezi s tom odlukom ocijenio je da "ili premijeru netko podmeće, ili se radi o smišljenom obračunu s politički oporbenom županijom".

Sporazumom Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i holdinga SN i Dom, uz vladino odobrenje, većinski paket dionica opatijskih LRH predan je tim holdinzima radi namirenja državnog duga iz postupka kuponske privatizacije.

Komadina smatra da taj i drugi postupci, primjerice u crikveničkom Jadranu, riječkoj Transadriji te usporavanje cestogradnje u županiji, govore o odnosu središnje vlasti prema gospodarstvu županije i nisu slučajni.

Naveo je da se na području županije provode stalne smjene rukovodećih osoba te je naveo primjere u riječkoj Lučkoj kapetaniji, Autocesti Rijeka-Zagreb, na carini, Hrvatskim vodama te, kako je rekao, i smjene tajnica koje nemaju nikakve veze s politikom.

Po mišljenju župana Komadine, prognanici su kuponskom privatizacijom prevareni jer od nje nisu imali koristi. Kuponska privatizacija pokazala se sredstvom za bogaćenje pojedinaca koji su "torbarenjem" otkupili prognanički portfelj za oko 5 posto od njegove prave vrijednosti, rekao je.

Komadina smatra da je tržišna vrijednost LRH oko 3 milijarde kuna. Dodao je da objekti LRH imaju ukupno 170.000 četvornih metara prostora, a da četvorni metar stoji najmanje 1000 kuna.

Komadina je u vezi s LRH-ima zatražio sastanak s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom, a od mjerodavnih sve isprave na temelju kojih je provedena predaja dionica LRH. Od saborskih, pak, zastupnika iz županije zatražio je da pokrenu saborsku raspravu i osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o LRH-ima, a od gradova i općina na Liburniji da zatraže istragu i zaštitu svojih prava.

Opatijsku vlast (koalicija Nazavisne liste Amira Muzura-HDZ-HSU) Komadina je ocijenio "desnom" dodavši da "u takvoj konstelaciji vlasti nije za očekivati veliku bunu s tog područja",

Komadina je najavio da bi početkom rujna trebala biti održana i izvanredna sjednica Županijske skupštine na temu LRH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙