FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački kancelar još se nada pobjedi na izborima

BERLIN, 19. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Njemački kancelar GerhardSchroeder izjavio je u četvrtak kako je žalostan što njegove ekonomskereforme, koje su usko vezane za njegove nade na izborima, nisu šireprihvaćene, no izrazio je nadu da bi se ponovo, po treći put, mogaonaći na vlasti.
BERLIN, 19. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder izjavio je u četvrtak kako je žalostan što njegove ekonomske reforme, koje su usko vezane za njegove nade na izborima, nisu šire prihvaćene, no izrazio je nadu da bi se ponovo, po treći put, mogao naći na vlasti.

Mjesec dana uoči izbora, rezultati anketa su pokazivali da su Schroederovi socijaldemokrati daleko iza konzervativne oporbe i očiju javnosti te da se time otvaraju izgledi konzervativcima i Angeli Merkel da postane prva žena na mjestu njemačkog kancelara.

U tv interviewu, emitiranom u četvrtak navečer, Schroeder je izjavio kako je siguran da su nepopularni rezovi u programe socijalne države i i potres na tržištu radne snage ključni za obnavljanje velike europske ekonomije. Schroeder je rekao kako je "optimist" u vezi s mogućnošću da ostane na svojoj dužnosti i nakon parlamentarnih izbora 18. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙