FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder uvjeren u preokret uoči rujanskih izbora

BERLIN, 27. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Unatoč lošim pokazateljima uispitivanjima javnog mišljenja pred rujanske izbore, njemački kancelarGerhard Schroeder očekuje da će u predizbornoj kampanji u posljednjitrenutak doći do preokreta i pobjede njegove vlade pod vodstvomsocijal-demokrata.
BERLIN, 27. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Unatoč lošim pokazateljima u ispitivanjima javnog mišljenja pred rujanske izbore, njemački kancelar Gerhard Schroeder očekuje da će u predizbornoj kampanji u posljednji trenutak doći do preokreta i pobjede njegove vlade pod vodstvom socijal-demokrata.

Govoreći za javnu televiziju ZDF Schroeder je rekao da je optimističan i da vjeruje da će birači tijekom posljednja dva tjedna kampanje za izbore kojie će se održati sredinom rujna stati iza njegove vlade.

U razgovoru koji treba biti emitiran u nedjelju, Schroeder je rekao da će posljednjih 14 dana "biti ključno razdoblje u kojem će se donositi odluke o izboru".

Istraživanje javnog mišljenja koje je u petak objavila postaja ZDF, slično kao i druga ispitivanja, pokazalo je da bi za kancelara Schroedera izabralo 47 posto Nijemaca a protukandidatkinju Angelu Merkel 42 posto.

Nijemci, po njemačkom izbornom sustavu, međutim, ne biraju izravno kancelara nego glasuju za stranke a istraživanje ZDF-a pokazalo je da Schroederovi socijal-demokrati uživaju potporu 30 posto glasača dok oporbeni CDU/CSU ima potporu 43 posto birača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙