FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački sud odluku o izborima objavljuje u četvrtak

KARLSRUHE, 23. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Najviši njemački sud učetvrtak će objaviti hoće li odobriti održavanje prijevremenihsaveznih izbora 18. rujna, priopćio je sud u utorak.
KARLSRUHE, 23. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Najviši njemački sud u četvrtak će objaviti hoće li odobriti održavanje prijevremenih saveznih izbora 18. rujna, priopćio je sud u utorak.

S obzirom da su sve političke stranke za održavanje izbora te da je izborna kampanja u punom zamahu ne očekuje se da će sud onemogućiti prijevremene izbore koje je kancelar Gerhard Schroeder sazvao 22. svibnja nakon teškog poraza na regionalnim izborima. Odluka se očekuje u četvrtak ujutro u osam sati.

Savezni ustavni sud odlučuje o tome je li predsjednik Horst Koehler postupio ispravno raspustivši parlament u srpnju po Schroederovom zahtjevu, nakon glasovanja o povjerenju u parlamentu koje je Schroeder namjerno izgubio.

Dva pobunjena zastupnika iz Schroederove koalicije osporila su Koehlerovu odluku tvrdeći da je glasovanje o povjerenju 1. srpnja bilo u suprotnosti s ustavom čije odredbe prijevremeno raspuštanje parlamenta čine vrlo složenim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙