FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC ostvaruje najvišu razinu proizvodnje od 1979.

LONDON, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Dnevna proizvodnja članicaOrganizacije zemalja-izvoznica nafte porasla je u srpnju za 290 tisućabarela na ukupno 30,24 milijuna barela, što je najviša razina uproteklih gotovo 26 godina, pokazala je anketa provedena međukonzultantskim tvrtkama, brodarima industrijom i izvorima u OPEC-u.
LONDON, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Dnevna proizvodnja članica Organizacije zemalja-izvoznica nafte porasla je u srpnju za 290 tisuća barela na ukupno 30,24 milijuna barela, što je najviša razina u proteklih gotovo 26 godina, pokazala je anketa provedena među konzultantskim tvrtkama, brodarima industrijom i izvorima u OPEC-u.

Rekordne cijene sirove nafte potaknule su OPEC da podigne proizvodnju pa je dnevna proizvodnja u srpnju porasla za 290 tisuća barela u odnosu na 29,95 milijuna barela u lipnju.

Najviše je povećana proizvodnja u Iraku, za 160 tisuća barela dnevno, zahvaljujući naglom povećanju izvoza iz skladišta u Turskoj.

Konzultanti smatraju da se rast iračkog izvoza vjerojatno neće moći održati budući da je u međuvremenu tim naftovodom izvezeno malo nafte, uglavnom zbog sabotaža nakon američke invazije na Irak 2003.

Dnevna proizvodnja u 10 članica OPEC-a bez Iraka koji je izuzet iz sustava kvota iznosila je u srpnju 28,21 milijuna barela u odnosu na 29,09 milijuna barela u lipnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙