FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chavez: OPEC bi mogao raspravljati o novom cjenovnom rasponu za naftu

CARACAS, 19. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Venezuelanski predsjednik HugoChavez izjavio je da će državna naftna kompanija Petroleos deVenezuela (PDVSA) izgraditi tri nove rafinerije nafte u nadolazećimgodinama te dodao da će njegova vlada biti voljna raspravitiutvrđivanje novog OPEC-ovog cjenovnog raspona za naftu.
CARACAS, 19. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez izjavio je da će državna naftna kompanija Petroleos de Venezuela (PDVSA) izgraditi tri nove rafinerije nafte u nadolazećim godinama te dodao da će njegova vlada biti voljna raspraviti utvrđivanje novog OPEC-ovog cjenovnog raspona za naftu.

Dvije nove rafinerije imat će kapacitete po 50.000 barela dnevno, a treća će prerađivati do čak 400.000 barela na dan, izjavio je Chavez tijekom jednog televizijskog govora u četvrtak kasno navečer.

"Također planiramo povećati kapacitete ostalih rafinerija poput one u Puerto la Cruzu i El Palito kako bi mogle prerađivati tešku naftu", dodao je Chavez, ne kazavši međutim kada njegova vlada očekuje dovršetak tih projekata.

Predsjednik Chavez govorio je na tiskovnoj konferenciji prigodom predstavljanja investicijskih planova za budućnost državne naftne kompanije PDVSA.

Osvrnuvši se na visoke cijene nafte, Chavez je ustvrdio da su čimbenici koji stoje iza toga izvan kontrole Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC). Dodao je da će njegova vlada biti voljna raspraviti uvođenje novog cjenovnog raspona toga naftnog kartela za svjetske cijene nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙